Dünyanın ve doğanın dengesinin korunabilmesi için geri dönüşüm şarttır. Çünkü, geri dönüştürülmeyen her bir atık zaman içerisinde hem ekonomik anlamda hem de çevresel anlamda çeşitli zararların meydana gelmesine neden olabilir. Bu nedenle de geri dönüşüm ve geri kazanım süreçlerine önem verilmesi ve bu süreçlerin doğru bir şekilde idare edilmesi önerilir.
Bunun için de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaların ilki ise hangi çöpün ya da hangi atığın hangi kutuya koyulmasının daha doğru olacağıdır. Bu nedenle sizler için kısaca hangi geri dönüşüm kutusuna hangi atığın atılması gerektiğiyle ilgili birkaç bilgi derledik.
Kağıt Kutusuna Hangi Atıklar Atılır?
Kağıt atık kutusuna pek çok atık atılabilir. Çünkü, kağıt atık kutusunda genellikle kağıt bazlı olan hemen hemen her ürünün atılması mümkündür. Bunlar; üzerine yazı yazılmış kağıtlar, koliler, her türlü broşür, dergi, defter, fiş ve fatura gibi gündelik hayatınızda sıklıkla kullandığınız pek çok ürün kağıt atık olarak düşünülebilir.
Plastik Kutusuna Hangi Atıklar Atılır?
Günümüzde plastik atıklar her geçen gün büyük bir artış yaşamaktadır. Çünkü hem ulaşılması kolay hem de ucuz bir malzemedir. Ancak bir plastiğin doğada kendiliğinden yok olma süresi çok uzundur bu nedenle de geri dönüştürülmeleri çok önemlidir. Plastik kutularına ise pet şişeler ve plastik olan her şey koyulabilir.
Metal Kutusuna Hangi Atıklar Atılır?
Metal kutular hayatımızın pek çok noktasında karşımıza çıkan atıklardır. Aynı zamanda da zaman zaman maliyetli bir yapıları vardır. Bu nedenle de metal kutuların geri dönüştürülmesi çok önemlidir. Genellikle, konserve kutuları, içecek şişeleri ve spreyler metal atıklar olarak sınıflandırılabilir.
Cam Kutusuna Hangi Atıklar Atılır?
Cam atıklar aslında çevreye çok büyük bir zarar vermeyen ürünlerdir. Ancak kırık camlar hayvanların ya da insanların ayaklarına batabileceği gibi güneş ışınlarını yansıttıkları için yangınlara sebep olabilen maddeler olabilmektedir. Bu nedenle de bu tarz sorunların yaşanmaması için kavanozların ve şeffaf ya da yeşil cam şişelerin geri dönüştürülmesi önerilir. Böylelikle hem ekonomik hem de çevresel bir yarar elde edilebilir.